Kombinera semestern på Västkusten med att ta in på ett spahotell? De senaste åren har flera hotell på västkusten öppnat upp spaanläggningar med fantastiska miljöer. Nedan följer en lista på spa hotell i Bohuslän på västkusten väl värda ett besök.

Quality Spa & Resort, Strömstad

Quality Spa & Resort Strömstad är ett nytt spa- och livsstilshotell på Nötholmen, endast 10 meter från havet. Hotellet invigdes 22 mars 2007 och har 232 rum fördelade på 116 gästrum och 116 sviter, konferenslokaler för 450 personer, restaurang för 400 personer med barer och uteservering.

 

Smögens Havsbad, Smögen

Smögens Havsbad är en av landets mest spektakulära hotellanläggningar delvis insprängd i havet. De erbjuder hotell, spa och konferens i en fantastisk miljö.

 

Vann Spa Hotell & Konferens, Lysekil

Vann är ett fyrstjärnigt hotell, miljöcertifierat och Svanenmärkt, med 151 dubbelrum och 5 sviter. Från Vann’s hemsida: ”Vatten inne och ute. Stora Tjärnen, Lilla Tjärnen och på andra sidan panoramafönstren, Gullmarn. Med en fjord på utsidan och sex pooler och kar i olika former här inne har du nästan obegränsade möjligheter till avkoppling i vatten. Utöver bad har du tre sorters bastu, relaxytor och ett stort urval tränings-, behandlings- och avkopplingsformer att välja bland. Inget rum är det andra likt och det finns en tanke bakom alla material, varje ljusstråle och detalj – här ska du kunna koppla av utan ansträngning”

 

Stenungsbaden, Stenungsund

Stenungsbaden har en konferenskapacitet på 1 500 personer och bäddar för 450 gäster. Till hotellet räknas också Villa JC Stevens, för exklusiva och avskilda möten. I april 2008 öppnades också Bluewater Sports & Health Club, en komplett wellnessanläggning tillhörande hotellet. Bluewater Sports & Health Club är namnet på hotellets spa avdelning. Från hotellets hemsida: ”När det var dags för att bygga ett spa ville vi komma en bra bit från den överpräktiga stil som kännetecknar många av våra konkurrenter. Givetvis ska Bluewater vara allt annat än ett röjarställe, men här är det ändå helt okej att ta en öl med kompisgänget. Ett avkopplande umgänge är i fokus, med träning och behandlingar som ett bra komplement.”

 

Handelsman Flink, Orust

Handelsman Flink på Orust erbjuder i deras nybyggda hotell 10 dubbelrum och två sviter, alla exklusiva med hänförande havsutsikt. Du sover i sköna Malösängar från Carpe Diem i Lysekil. Inredningen är noga utvald, alla rum har sin egen personlighet och charm. En del av möblerna är tillverkade av en lokal producent och de vackra ekgolven har givetvis golvvärme. Utanför rummet kan du koppla av på en egen uteplats med en vidunderlig utsikt över de vackra Malö Strömmar. De har även flera olika spa-paket vilket går att läsa mer om på deras hemsida.

 

Bokenäs, Uddevalla

Bokenäs är en fyrstjärnig konferens- och spaanläggning och är medlemmar av Svenska Spahotell och Svenska Möten. I Svenska Mötens bedömning har Bokenäs 5 kronor av 5 möjliga i konferensklassifieringen. I deras spa avdelning hittar du wellnesspool med vattenfall, relaxavdelning med sköna fåtöljer, aqualounge med bar, öppen spis och två varma källor utomhus. I deras fullt utrustade gym från Technogym kan du träna samtidigt som du tittar ut över havet. Du kan sola solarium eller unna dig spabehandlingar i något av deras vackra behandlingsrum. Du tränar yoga, pump eller core i Sinnenas Rum. Till sist kan du också få uppleva Sveriges läckraste panoramabastu.

 

Svara