Vandrarhemmens intimare atmosfär och enkelhet passar ofta bra sommartid då man spenderar mer tid vid havet än på hotellrummet. Bohuslän och västkusten erbjuder ett antal mycket bra alternativ. Nedan följer fem trevliga vandrarhem längst Bohuskusten.

1. Rosenhill Bed & Breakfast, Grebbestad

Rosenhill vandrarhem beläget endast ett stenkast från samhället men ändå avskilt i en lugn och harmoniskt miljö. Vandrarhemmet erbjuder 33 bäddar och frukost samt sängkläder ingår.

2. Grebbestads vandrarhem, Grebbestad

I centrum av Grebbestad vid huvudgatan Nedre Långgatan 15 i ett stort vitt trähus finns Grebbestads Vandrarhem som har en hög standard. 12 rum med 40 bäddar alla med tvättställ. Stor matsal med ett välutrustat kök.Trivsamt allrum med korgmöbler och TV. Från balkongen ser man ända ut till Otterön och hela infarten till hamnen.

3. Fjällbacka Pensionat & Vandrarhem, Fjällbacka

Fjällbacka Pensionat & Vandrarhem erbjuder ett centralt boende i Fjällbacka med hög standard och ett stort välutrustat kök till självhushåll. Det finns även en trädgård med grill och utemöbler.

4. Strand Vandrarhem & Kusthotell, Lysekil

Strand Vandrarhem & Kusthotell ligger i en charmig sekelskiftesvilla med 100 m till bad. Strand har 60 bäddar i 20 fräscha rum, alla med egen dusch och toalett. Det finns kök som erbjuder självhushåll men för större grupper får att ordna helpension.

5. Kustnära Vandrarhem, Heestrand, Hamburgsund

Heestrand syfabriken som blev vandrarhem, en oas i sommarjäktet, mitt i en levande kust- och landsbygd. En spännande och vacker miljö, med salta bad och båtturer samt kultur och västkustsk mat.

Svara